Roetsjremmer

maaike_rondWegens verhuizing gaan we onze 35 jaar oude badkamer verlaten.
Er bevindt zich daarin een groen bad met bleke vlekken, het bewijs dat schoonmaakazijn niet de beste vriend van kunststof is.

De douchebak, ooit ook groen, laat zien dat andere schoonmaakmiddelen eveneens niks beters te bieden hebben dan verbeten agressie.

De wasbak daarentegen is van keramiek en glanst als vanouds. Maar wel groen dus en bovendien een maandagochtendmodelletje – dat wil zeggen: ontworpen na een zwaar weekend. Naast de kraan loopt de vorm aan beide zijden met een nauwelijks waarneembare glooiing af, zodat binnen enkele seconden het gespatte water op de grond lekt.

Rest nog even de tegeltjes te beschrijven. Onze keuze was destijds: gebroken wit. Om saaiheid en gevoelens van verveling tijdens het baden tegen te gaan, lieten wij in alle hoeken plantjes groeien. Keramisch dan: op de tegeltjes is klimop meegebakken.

In prima staat nog, maar iets doet mij vermoeden dat wij de laatste gebruikers van dit retro badgebeuren zullen zijn.

Zonde.

De badkamer in ons nieuwe huis is iets jonger, ook retro, met een modern toefje ouderenzorg van later datum. Overal handgrepen, waar ik eerlijk gezegd al aan toe ben, maar ik zit nog in de ontkennende fase. Die gaan er dus uit en de rest ook.

Ja ik hoor het: zonde!

Maar de doorslag wordt onverbiddelijk gegeven door de radiator. Die zit namelijk vlak naast de wc-pot en heeft zichtbaar geleden onder deze weinig benijdenswaardige positie. Moet ik nog iets uitleggen, dames – heren ook?

Bij het uitzoeken van de nieuwe tegels is mij verteld van de R9, de Roetsjremmer 9. Dan glijden normale mensen niet uit, maar ik ben niet normaal. Bovendien breken normale mensen niet altijd iets als ze vallen, terwijl ik bij wijze van spreken niet eens hoef te vallen voor een botbreuk.

Van die nieuwe tegels die we eerst uitgezocht hadden, heb ik dus één nacht niet geslapen. Ik was bang dat ik bij de eerste keer douchen zó ongelukkig zou uitglijden dat met één klap een aangepaste badkamer weer wél nodig zou zijn. Of helemáál geen badkamer meer.

Dus het worden tegeltjes R10. Zonder klimop.

______________________________

Reageren kan hieronder of op Facebook.

 

 

4 reacties op “Roetsjremmer

  1. En zo kan een badkamer voor heel veel problemen zorgen, maar goed over na denken dat is voor de komende jaren een heel gemak. Heel veel succes met de verhuizing en alles wat er bijkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.