Pizdets!

Binnenkort zitten we een jaar voor het lustrum van de MH17. Tot mijn verbazing zijn er ook in mijn omgeving mensen die menen dat de Oekraïners de Maleisische Boeing  hebben neergehaald. Vanwaar die overtuiging? „Die Oekraïners zijn nog erger dan Russen.”

Feiten helpen niet. Dat de pro-Russische Russen in Oost-Oekraïne onmiddellijk na het gebeuren enthousiast wereldkundig maakten dat ze een AN-26 van de  Oekraïense luchtmacht hadden neergehaald. Dat gesprekken waarin Russische strijders ter plekke hardop beseffen dat ze een passagiersvliegtuig uit de lucht hebben geschoten, gewoon online staan. Dat er beelden zijn van het transport van de Boek-raket die is afgevuurd. Dat er geen beelden zijn van de Oekraïense Boek die het volgens Moskou zou zijn geweest. Dat Moskou met een groot aantal verschillende varianten is gekomen over de gang van zaken, geen van alle wijzend naar Rusland zelf.

Premier Rutte sprak onlangs met Trump over de MH17 en hoopt op Amerikaanse steun voor het lopende onderzoek en vervolging van de daders. Wat te verwachten valt van Trump, die door Kim Jong-un in zijn hemd is gezet nu Noord-Korea alleen bereid blijkt zijn kernwapens te vernietigen als de VS hetzelfde doet, weet niemand, ook Trump niet.

En Poetin? Maak je geen illusies. De mentaliteit van de roesski moezjik – Russische vent – heb ik meteen na de ramp in een column uiteengezet met een kijkje onder het schedeldak van Vladimir Vladimirovitsj. Ik herhaal het vier jaar later nog maar eens. Er is geen woord van onjuist gebleken. Ik hoef niets terug te nemen of te rectificeren. Vuige taal hieronder? Sorry hoor, maar zo denken Russische patsers en zo praten ze onder elkaar.

________________________________

Pizdets! Kut! Hebben die klojo’s een paar honderd burgers uit de lucht geschoten. Wat een lul, die Strelkov. Rebellenleider, het zal wat! Die achterlijke hufters kunnen nog geen kop van een reet onderscheiden. En nou gaat de wereld ons er natuurlijk de schuld van geven.

„Barack, nou ik je toch aan de lijn heb, er komt net een bericht binnen van een vliegramp boven Oost-Oekraïne. Ik wil daarover alvast kwijt dat alles de schuld is van de fascisten in Kiev. Die moesten zo nodig doorvechten.”

Zo, van die zwartjoekel ben ik weer even af. Nou maar hopen dat er niet te veel Amerikanen in dat toestel zaten, anders krijg ik met die oetlul nog meer gezeik.

„Hé jongens, doe even een bericht uit. Schrijf maar dat, wat er ook voor feiten boven tafel komen, de oorzaak van de ramp is gelegen in de weigering van Kiev om de gevechten te staken, O, en zorg er even voor dat wij die zwarte dozen in handen krijgen. Nee sukkels, dat hoef je niet in dat bericht te zetten.”

Hè, da’s vervelend. Rutte aan de lijn. Waar is de factsheet?

O ja, met zijn koning heb ik nog een pilsje gepakt in Sotsji. Die zie ik in 2018 wel weer bij het voetballen. Zeventien miljoen inwoners? Klein bier.

„Wat zeg je? Tuurlijk Mark, tuurlijk verleen ik alle medewerking. Nee echt, ik doe mijn uiterste best, maar je weet toch dat het daar oorlog is? En het is een ander land, hè. Ik ben daar niet de baas, dat weet je. Maar oké, maak je niet ongerust, ik ga het regelen.”

Wat een druktemaker, die eikel. Zegt ie thuis op tv dat wij een ‘intens’ gesprek hadden. Iets over een laatste kans die hij mij geeft, dat lulletje rozenwater.

„Hé jongens, wijzig ‘intens’ even. Doe maar ‘energiek’, dat klinkt wel goed. Verder niks inhoudelijks in dat persbericht.”

Tering! Als ik het niet dacht! Misbruiken die klootzakken in het Congres de toestand om er een anti-Russische wet door te drukken. Bondgenoot van de VS worden ze – Oekraïne,  Georgië en Moldova.

„Jongens, doe even een bericht uit dat niemand de situatie politiek mag uitbuiten. Zet er ook maar even in dat een ramp mensen hoort te verbinden en niet te verdelen.

Die Kerry gaat nou echt te ver. Wij zouden die lui die raket hebben gegeven. Soekin syn! Hoerenzoon! Een minister van Buitenlandse Zaken hoort geen beschuldigingen te uiten zonder bewijs. Bovendien hebben die kut-Oekraïners het gedaan.

Even kijken, waar staan we? Een paar Maleisiërs, wat Australiërs. Ja, die Abbott is een etterbak. Een Australische premier kent de weg naar Washington en Londen. Klote.

Nederland? Nog geen deuk in een pakje boter slaan die lui. Handelaartjes. Tuk op gas. Die andere landen, dat kan lastiger worden. Klootzakken! Pizdets!

________________________________

Reageren kan hier.